Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Wijkgemeente "De Open Hof"
 
 
KERKDIENSTEN en PREEKROOSTER

KERKDIENSTEN en PREEKROOSTER

De kerkdiensten beginnen het gehele jaar door om 10.00 uur.
Tijdens de kerkdienst is er oppas- en kindernevendienst.

Zie preekrooster

 
MEELUISTEREN VIA INTERNET MEELUISTEREN VIA INTERNET

Wie niet in staat is om op zondag naar de kerk te komen, kan de gehele kerkdienst meeluisteren via de computer.
Klik bij aanvang van de dienst hier om tijdens de kerkdienst mee te luisteren.

 
MEELUISTEREN VIA DE KERKTELEFOON

MEELUISTEREN VIA DE KERKTELEFOON

Gemeenteleden die niet meer in staat zijn om de kerkdiensten te bezoeken en beschikken over internet kunnen deze thuis beluisteren via de site  “Kerkdienstgemist.nl”, zowel live als later.
Zo gaat u rechtstreeks naar de luisterpagina, klik op deze link live besluisteren kerkdienst
 
Hebt u geen internet en wilt u toch de diensten beluisteren dan kan dat met een Lukas ontvanger via de telefoonaansluiting. Dat betekent dat u wel een telefoonaansluiting moet hebben.

Aan het luisteren via de Lukas-ontvanger zijn enige kosten verbonden, te weten € 7,50 per maand voor het gebruik plus de kosten voor het gebruik van uw telefoonlijn.
 
Voor meer informatie kunt u mailen of bellen met Ad Tukker
Mail adres: mail
Telefoonnummer: 621059
 

 
VERVOER NAAR DE KERK

VERVOER NAAR DE KERK

Contactpersoon voor vervoer naar de kerk:
Rudi Assink
Telefoon 06-53763452
mail

 
DE BLOEMENGROET

DE BLOEMENGROET

De bloemengroet is een blijk van meeleven vanuit de gemeente. Daarom wordt er iedere zondag gevraagd wie er volgende week voor de bloemen wil zorgen. Degene die dat wil doen hoeft alleen de bloemen mee te nemen naar de kerk (vazen staan in de consistoriekamer).

Er is een groepje mensen die beurtelings de bloemen wegbrengt. Mocht u bang zijn dat uw opgestoken hand over het hoofd wordt gezien, dan kunt u ook vóór de dienst aan ouderling of predikant doorgeven dat u volgende week voor de bloemen wil zorgen. Ook bestaat de mogelijkheid om geld te geven voor het bloemenpotje dat in beheer is bij mij. Ik zorg dan voor de bloemen als er niemand anders de hand heeft opgestoken.

Hierbij doe ik een dringend beroep op u: Als u iemand kent die volgens u de bloemen verdient, wilt u dat dan aan mij doorgeven?
Hannie van Zalinge Tel. 646411

 
VRIENDEN-DIENST VRIENDEN-DIENST

In de ontmoetingsruimte van de hal van de Open Hof hangt op zondag het vrienden-diensten-bord waarop een vriendendienst kan worden eengeboden of gevraagd. Vindt het leuk om iets voor een ander te doen? Heeft u hulp voor iets nodig? Op het vrienden-dienst-bord kan kan aanbod of vraag worden gespeld. Maak er gerust gebruik van wanneer iets te bieden of te vragen heeft.

 
VIERING VAN BROOD EN WIJN VIERING VAN BROOD EN WIJN

Zes of zeven keer per jaar, waaronder de Witte Donderdag, wordt er in de Open Hof gevierd rond Brood en Wijn. Andere termen hiervoor zijn Maaltijd van Heer en Avondmaal. Het liturgische delen van brood en wijn vindt zijn oorsprong op Witte Donderdag waaraan de woorden van Jezus aan ten grondslag liggen: 'Neemt en eet'. 

Een viering van Brood en Wijn wordt op verschillende manieren beleefd. Wat ons bindt, is het geloof dat 'Waar twee of drie in Jezus' naam aanwezig zijn, Hij in ons midden is'. In Jezus' tijd gebruikte men brood en wijn terwijl men liggend aan de tafel lag. In de Open Hof hebben we een 'lopend avondmaal'.

Om elkaar vrij te laten om wel of geen alcohol te willen drinken kan er een keuze worden gemaakt tussen tussen rode wijn en druivensap. Het stukje brood dat men ontvangt kan, indien gewenst, in de wijn of in het druivensap worden gedoopt.  Om dit vorm te geven, zijn er bij een viering van brood en wijn dus: rode wijn én druivensap in aparte bekers om te drinken óf in te dopen. Voor mensen met een gluten-allergie bieden we gluten-vrij brood aan dat op een schoteltje wordt aangereikt.

Wanneer men via een zijpad naar voren loopt, wordt u eerst een stukje brood aangereikt. Daarna ziet u eerst de doopbeker, en daarna de drinkbeker met de witte servet. Waar u via het middenpad naar uw zitplaats terugloopt, kunt u kiezen voor de beker met druivensap om in te dopen of eruit te drinken.

Predikant en diaconie

 
KINDERCRECHE

KINDERCRECHE

Tijdens de morgendienst kunnen jonge kinderen (0 t/m 4 jaar) opgevangen worden in één van de zalen van het kerkelijk centrum.
Contactpersoon: Mirjam Schaling
mail

 
JEUGDKERK

JEUGDKERK

JEUGDKERK
Wat doet de jeugdkerk?
De Jeugdkerk is een samenkomst voor jongeren vanaf ongeveer 12 tot 18. We doen een gedeelte van het programma (de gezelligheid) met z’n allen. Bij het inhoudelijk gedeelte maken we onderscheid tussen de jongeren tot ongeveer 15 jaar en de jongeren vanaf 15 jaar. Dat betekent in de praktijk dat jongeren aan het einde van groep 8 de kindernevendienst en/of de basiscatechese hebben afgesloten de overstap kunnen maken naar de Jeugdkerk.

Bij de Jeugdkerk ligt een duidelijk accent op ontmoeten. Voorop staat dat de sfeer goed is! Daarnaast wordt er geprobeerd een brug te slaan tussen wat er in de bijbel staat en wat dat met je zelf te maken heeft. Welke keuzes maak jij? Wat raakt jou? Waar gaat het in de bijbel over? Dit vraagt een groep waarin jongeren zich thuis voelen, zodat je elkaar ook echt kunt ontmoeten. En dit gebeurt! De ongedwongen sfeer met voldoende ruimte voor creativiteit en een goed gesprek zijn dan ook kenmerkend voor de Jeugdkerk. Ook wil de jeugdkerk zich de komende tijd richten op het bij de tijd brengen van de gewone kerkdiensten, wat spreekt jongeren wel en niet aan en hoe zouden we dat kunnen verbeteren? We helpen ook wel bij het voorbereiden van diensten, want doen is vaak veel leuker dan alleen maar luisteren!

Wanneer?
Iedere tweede zondag van de maand is er Jeugdkerk voor jongeren van 12 tot 18 jaar. De Jeugdkerk wordt dan tegelijk gehouden met de gewone ochtenddienst.
Informatie?
Kom eens langs of neem contact op met:

Arjen Threels
Els Möller
 

 
KINDERNEVENDIENST

KINDERNEVENDIENST

Zit je op de Basisschool? Dan ben je van harte welkom op de kindernevendienst! De kindernevendienst begint halverwege de viering op de zondagochtend in de Open Hof. We lopen dan eerst naar voren in de kerkzaal om het kaarslicht op te halen. Daarna gaan we naar andere ruimte in de Open Hof. Er zijn twee groepen. Tijdens de kindernevendienst wordt er een verhaal verteld en natuurlijk is er nog tijd over om bijvoorbeeld te kleuren, te knippen en te plakken, een woordzoeker te maken, of een spel te doen.

Tot ziens op de Kindernevendienst!!!

Algemeen
De kindernevendienst heeft als taak het kind op zijn eigen niveau vertrouwd te maken met de verhalen uit de Bijbel. Er is iedere zondag kindernevendienst voor 2 leeftijdsgroepen. Een groep voor kinderen van de groepen 1 tot en met 5 van de basisschool en een groep voor kinderen van de groepen 6 tot en met 8 van de basisschool.
De kinderen gaan vóór de schriftlezingen naar de nevendienstruimte en komen na de overdenking terug. Elke nevendienst start met het aansteken van het Licht op de “viertafel”. De kinderen nemen het Licht mee naar hun eigen ruimte, waar aan hen wordt verteld, gelezen uit de Bijbel, gezongen, uitleg gegeven over liturgie en/of getekend..
 
Wat doet de Kindernevendienst?

  • Aan de kinderen worden verhalen uit de Bijbel verteld. (Als leidraad wordt 'Bonnefooi' van de uitgeverij Narratio en 'Kind op zondag' van de NZV gebruikt.)
  • Daarnaast doen we diverse activiteiten zoals: kaars aansteken op viertafel, zingen (met of zonder CD/muziek), bijbehorende kleur- werkbladen kleuren/plakken/knippen, tekenen, spelletjes, quiz en met de oudsten ook diverse discussievormen.
  • Geeft inleidingen in de dienst bij advent-, en paasprojecten.
  • Activiteit rondom doopdiensten.
  • Organiseert de kindercollecte.
Periodiek komt de leiding bij elkaar om activiteiten voor te bereiden en af te stemmen.

Wanneer?
Elke zondag voordat in de dienst de schriftlezing begint.
Plannen voor de komende periode:

  • Leuke activiteiten doen met de kinderen, zodat het leuk is om naar de kerk te gaan.
  • Adventsproject
  • 40-dagenproject
  • Activiteiten rondom kindercollecte
  • Startzondag

Waar de kindercollecte voor bestemd is wordt jaarlijks vastgesteld. Meer informatie over het actuele kindercollectedoel is te vinden onder het afzonderlijke item kindercollecte.

 
CANTORIJ "DE OPEN HOF" CANTORIJ "DE OPEN HOF"

Cantor: Albert Brink
Contactpersoon: Hannie van Zalinge, telefoon 646411
Repetities: elke maandag van 19.00 uur tot 20.00 uur in De Open Hof.

 
LECTOREN

LECTOREN

De schriftlezing tijdens de kerkdienst wordt verzorgd door een aantal lectores.
Coördinator lectores
Lucas de Vos
mail

 
DE ORGANISTEN

DE ORGANISTEN

Lucie Viet,
Ina Berendsen
Albert Brink.

Reserve organist Nico van Reenen

 
 
 

Inloggen


 

GEMEENTEAVOND
datum en tijdstip 27-03-2019 om 20.00 uur
meer details

OPA
datum en tijdstip 06-04-2019 om 9:00
meer details

 
Predikant
Ds. Agnès Gilles
Wilhelminalaan 9
6721 ER BENNEKOM

Tel. 06-41866969


 
 
Kerkgebouw
“De Open Hof”
Hoflaan 2
6715 AJ  Ede
telefoon 0318-639426 
 
Beheerder
dhr. J.G. Kaldeway
Gravenhof 17
6715 AM  Ede
Open Hof telefoon 0318-639426
Prive telefoon 0318-622292

 
Coördinator kostersdiensten
dhr. C. van der Wal
Groevenbeek 23
6715 HC  Ede
telefoon 0318-636156 
 
Scriba
Mevr. B. Pluimers
Gildestraat 26
6711 DM  Ede
Telefoon: 0318-591029
Mobiel: 06-15686248
E-mail: 
 
 
Redactie website
Klik mail om te reageren op de website, of om een artikel te laten plaatsen.
 
Wijkkas De Open Hof
Protestantse Gemeente Ede
t.n.v. Wijkkas De Openhof
NL62 RABO 0162 3002 12
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.