Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Wijkgemeente "De Open Hof"
 
 
COLLECTEDOELEN COLLECTEDOELEN

Per 1 januari 2019 geeft het collecterooster de wijken de ruimte om zelf doelen vast te stellen voor de te houden collectes. De diaconie nodigt de gemeente uit mee te denken over diaconale doelen welke vanuit de Open Hof zouden kunnen steunen in 2019. Doelen, al dan niet kleinschalig, kunnen dicht bij huis zijn, maar ook elders in Nederland of daarbuiten; voor wat betreft het laatste zoeken we waar mogelijk aansluiting bij KIA of ZWO doelen (PKN). U kunt uw voorstellen en ideeën, al dan niet onderbouwd, indienen via de mail op onderstaand emailadres of bij één  van de diakenen. U krijgt altijd een reactie terug.
De diakenen

 
KERKBALANS 2019

KERKBALANS 2019

Actie Kerkbalans 2019
Op 19 januari start de Actie Kerkbalans. Vanaf maandag 21 januari kunt u een vrijwilliger van uw kerk aan de deur verwachten met de bekende Kerkbalansenvelop. Een aantal dagen later wordt de retourenvelop met toezeggingsformulier dan weer opgehaald.
Gemeenteleden die zich geregistreerd hebben voor Kerkbalans via internet krijgen geen Kerkbalansenvelop, maar ontvangen omstreeks maandag 21 januari een e-mail met alle informatie om digitaal een toezegging te kunnen doen voor de Actie Kerkbalans 2019.
Als u omstreeks 21 januari toch geen e-mail hebt ontvangen van het Kerkelijk Bureau, kijk dan even in uw map 'Ongewenst'. Ook zonder e-mailbericht kunt u vanaf maandag 21 januari uw toezegging doen via www.skgcollect.nl/136
Uw financiële bijdrage is voor de Protestantse Gemeente Ede en is o.a. bestemd voor het pastoraat, het onderhoud van de kerkgebouwen, het traktement van de predikanten, salarissen kosters en organisten en om de wekelijkse en speciale vieringen te bekostigen.
Omdat er de komende jaren door diverse omstandigheden en ontwikkelingen grote tekorten zullen ontstaan op de begroting en de jaarrekening, doen wij een oproep om – indien mogelijk en naar vermogen – uw financiële bijdrage voor 2019 en voor de jaren daarna steeds met minimaal 2% te verhogen. Kijk voor een toelichting op de financiële situatie van onze gemeente naar de videoboodschap op
http://www.protestantsegemeente-ede.nl/kerkbalans

Voorzitter College van Kerkrentmeesters
Protestantse Gemeente Ede

Voor de liefhebbers:
Actie Kerkbalans regelen met uw smartphone of tablet

De Actie Kerkbalans kunt u nu ook eenvoudig regelen met uw smartphone of tablet via de app ‘Kerkgeld’. Deze app kunt u downloaden via de App Store (Apple) of Google Play 
(Android).
Na installatie koppelt u het Digitaal Portaal Protestantse Gemeente Ede aan de app (dat is een eenmalige handeling). Daarna kunt u inloggen met uw bestaande gebruikersnaam en wachtwoord of een account aanmaken. Via de optie ‘Doelen’ komt u vervolgens terecht bij de Actie Kerkbalans 2019. Als extra informatie is een korte handleiding beschikbaar. U vindt deze op http://www.protestantsegemeente-ede.nl/kerkbalans

 


 

 
WANDELEN OP DONDERDAGOCHTEND

WANDELEN OP DONDERDAGOCHTEND

Met andere Open Hoffers 1 tot 1 ½ uur samen op pad, opgeven is niet nodig, voor ieder die 3-5 km kan meelopen een hartelijk welkom. 
Meestal is er na afloop voor wie dat wil gelegenheid om een kopje koffie te drinken.

Voor de komende maanden zijn de volgende data gepland:

Donderdag 24 januari om 9.30 uur. Hoekelum anders.
Start vanaf parkeerplaats aan de Horalaan.
Contactpersonen Dora v.d. Velde en Truus van Otterloo.

Donderdag 28 februari om 9.30 uur. Weer eens Kernhem.
Startpunt bij Huize Kernhem, Kernhemseweg 7.
Contactpersonen Wim Pluimers en Gerda Hiddink.

Donderdag 28 maart om 9.30 uur. Kreelse plas en zo.
Startpunt: Parkeerplaats Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg.
Contactpersonen Dora v.d. Velde en Truus van Otterloo.

Donderdag 25 april om 9.30 uur. In Goede aarde.
Startpunt In Goede Aarde, Doesburger Molenweg 8.
Contactpersonen Wim Pluimers en Gerda Hiddink.

 
Organisatoren/Contactpersonen:
Gerda Hiddink tel.  618618 of 06-21908209
Wim Pluimers tel.  591029 of 06-21988729
Truus van Otterloo tel. 621059 of 06-33754367 
Dora vd Velde tel. 482269 of 06-30965515.

 
OPROEP VRIJWILLIGERS "LEREN SPREKEN NEDERLANDSE TAAL

OPROEP VRIJWILLIGERS "LEREN SPREKEN NEDERLANDSE TAAL

Vindt u het leuk om iets voor anderen te betekenen? Dan is de taalondersteuning in de Open Hof misschien wel wat voor u! 
De taalondersteuning wordt gegeven door zo’n 15 vrijwilligers die actief zijn bij de 2 protestantse wijkgemeenten de Open Hof en de Ark.
De deelnemers zijn statushouders of mensen die al langer in Nederland wonen maar de taal graag beter willen leren spreken en begrijpen. Communicatietijdens de taalondersteuning vindt plaats in het Nederlands. Het gaat om het oefenen in de praktijk met het spreken en begrijpen van de Nederlandse taal. Dit kan via conversatie, het doen van diverse taalactiviteiten en het herhalen van huiswerkopdrachten, zodat op een speelse manier de taal geoefend kan worden. Invulling vindt plaats in overleg tussen de deelnemer en vrijwilliger. 
 
Affiniteit met mensen met een andere culturele achtergrond is een pré! Flexibel zijn is een must, want het is een open inloop. Dit betekent dat het aantal deelnemers per keer wisselt en daarmee ook de samenstelling van het groepje waarin geoefend wordt. Het streven is om deelnemers van hetzelfde taalniveau met de vrijwilliger te laten oefenen. 
Behalve het spreken van de Nederlandse taal, is er ook plaats voor ontmoeting van elkaar tijdens de pauze’s. Via het Taalhuis Ede wordt een cursus aangeboden, waarin u als vrijwilliger handvatten en tips krijgt aangeboden voor het aanleren van taal. 
 
Vanaf 28 augustus 2018 wordt het traject vervolgd, en is het wekelijks (met uitzondering van schoolvakanties) op dinsdagmiddag van 13.30 - 16.30 en dinsdagavond van 19.00 - 21.00. 
We kunnen u bij beide momenten goed gebruiken, maar vindt u het leuk om of alleen op de middag of de avond te komen, dan is dit ook mogelijk!
 
Mocht u vragen hebben of u willen opgeven als vrijwilliger dan kunt u terecht bij:
Sijtze Roosjen, mail, tel. 0629383916.
Werkgroep Zorgzame Kerk

 
WERKGROEP ZORGZAME KERK WERKGROEP ZORGZAME KERK

Sinds een half jaar is ‘De Open Hof’ aangeschoven bij de Kwartiertafel Veldhuizen. Daarmee geven we ook buiten onze gemeenschap vorm aan ‘omzien naar elkaar’ en ‘kerk in de wijk’.  De kwartiertafel is een maandelijks overleg over sociale hulpvragen van inwoners van Veldhuizen. Het aantal vragen is goed te overzien, gemiddeld twee per maand. Meestal gaat het om doorbreken van eenzaamheid (aandacht geven) of het ontlasten van een mantelzorger (praktische hulp bieden). De hulpvragen worden uitgezet bij zowel kerken (o.a. De Open Hof) als bij De Velder, Sportservice en buurtorganisaties. Het streven is om zoveel mogelijk met mensen uit de buurt een hulpvraag op te lossen, dat is vaak praktisch en vergroot de binding tussen buurtbewoners. Mocht er vanuit uw buurt een hulpvraag binnen komen, mag de werkgroep dan een beroep op u doen? Nu bellen we willekeurig Open Hoffers op of ze kunnen helpen. U legt zich nergens op vast, we bekijken eerst wat haalbaar is. Voor de meeste hulpvragen zijn vrouwen nodig die af en toe overdag beschikbaar zijn en over een auto beschikken. We hopen op uw aanmelding, met name van Open Hoffers die wonen rond de Groevenbeekflat, Groenendaal, in de Horsten en Velden. Graag ontvangen we uw goede intenties via: .

Alvast bedankt voor uw medewerking,
Werkgroep Zorgzame Kerk

 
OUD PAPIER ACTIE (OPA)

OUD PAPIER ACTIE (OPA)

Elke eerste zaterdag van de maand (behalve in augustus) kunt u uw opgespaarde papier en karton inleveren. Vanaf 09.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur staan de containerdeuren voor u open! Speciaal voor de nieuwe spaarders: de container staat op het parkeerterrein van De Open Hof.
Namens de vrijwilligers van OPA, Peter Steinfort Schaap

 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst
datum en tijdstip 20-01-2019 om 10.00 uur

Klik bij aanvang van de viering hier om mee te luisteren. Mocht u op één of andere wijze de viering niet via deze website kunnen beluisteren, surft u dan naar: www.kerkdienstgemist.nl. Kies achtereenvolgens; Gelderland, Ede en Protestantse Wijkgemeente De Open Hof.
meer details

 
Predikant
Met ingang van 3 februari 2019 Ds. Agnès Gilles
 
 
Kerkgebouw
“De Open Hof”
Hoflaan 2
6715 AJ  Ede
telefoon 0318-639426 
 
Beheerder
dhr. J.G. Kaldeway
Gravenhof 17
6715 AM  Ede
Open Hof telefoon 0318-639426
Prive telefoon 0318-622292

 
Coördinator kostersdiensten
dhr. C. van der Wal
Groevenbeek 23
6715 HC  Ede
telefoon 0318-636156 
 
Scriba
Mevr. B. Pluimers
Gildestraat 26
6711 DM  Ede
Telefoon: 0318-591029
Mobiel: 06-15686248
E-mail: 
 
 
Redactie website
Klik mail om te reageren op de website, of om een artikel te laten plaatsen.
 
Wijkkas De Open Hof
Protestantse Gemeente Ede
t.n.v. Wijkkas De Openhof
NL62 RABO 0162 3002 12
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.