BASISCATECHESE

Basiscatechese door het jaar heen                                              .

Op 15 november is het nieuwe seizoen van start gegaan.
Wat is basiscatechese? Bij basiscatechese kun je iets ontdekken/leren over de kerk, geloven en God.
De groep van kinderen uit de klassen 5 en 6 van de basisschool hebben 3 blokjes van samenkomen.

15, 22 en 29 november met het thema: feesten & kleuren in de kerk
17, 24 en 31 januari met het thema: anderen helpen
7, 14 en 21 maart 2019 met het thema: helpers van God

Leuk als je meedoet en als je met een vriend of vriendin wilt komen, prima!
Wel graag even aanmelden als je voor het eerst mee wilt doen tussentijds.

De donderdagavonden beginnen om 18.45 tot 19.30u en zijn in de Open Hof.
Graag even mailen naar Marlies Hazeleger die heeft de leiding,

Boeiend
Voor jongeren van de groepen 7 en 8 van de basisschool.
God en alles wat daarbij komt kijken blijft ons boeien, jou ook?!.

Doe je daarom ook (weer) mee? Met elkaar ontdekken, praten over, zoeken naar, uitwisselen van? Dat zouden wij erg leuk vinden! Neem gerust je vriend(in), klasgenoot of buurtgenoot mee. Dan gaan we er met elkaar een boeiende tijd van maken! Het seizoen bestaat uit drie blokken van drie/vier (donderdag)avonden. Elk blok bespreken we een ander thema.
Dat doen we van 19.00 tot 19.45 uur, gezellig bij ons thuis - Op den Berg 84 in Ede
Tel.: 0318-634607/06-16060405 (Petra) Mail:

15,22 en 29 november met het thema: Het ontstaan van de kerk
17, 24 en 31 januari met het thema: De 4 christelijke feesten
7, 14, 21 maart met de slotavond samen met de ouders 28 maart, thema: Liturgie

Wil je tussentijds mee gaan doen?
Geen enkel probleem maar mail dan wel even van tevoren naar Petra.

KLUBNIEUWS 2018/2019

Januari 2019

Helaas kunnen we nog steeds geen vaste Clubavonden organiseren. Maar we vergeten  jullie niet.

We hebben op 16 november Sirkelslag gedaan met de kinderen van de Beatrixkerk. Het was weer spannend!! Mandje voor Mozes maken, pyramide bouwen van suikerklontjes. Het was heel gezellig.

Op de zondagochtenden in december hebben we met kinderen de musical “Bureau Knetter” ingestudeerd en opgevoerd tijdens het kinderkerstfeest.
In  februari gaan we nog een keer een avond organiseren. Let goed op de ‘Kijk op de Wijk’!
En ook zijn we al weer begonnen met de voorbereidingen voor het jeugdkamp samen met de kinderen van de Beatrixkerk.

Heb je vragen of ideeën, mail naar

Met een vriendelijke groet,
Annet Nagelhout en Elja van Koesveld

JEUGDSOOS JEUGDSOOS

De Jeugdsoos is iedere 1e en 3e zaterdagavond van de maand van 19:30-21:30 uur in de Open Hof en is er voor alle jongeren van 12-16 jaar. Elkaar ontmoeten en leuke dingen doen staat centraal. We hebben dit jaar al veel leuke dingen gedaan: Sinterklaas, Bingo, naar de sporthal trefballen, kerst gevierd.
Kijk naar de datums op de flyer en kijk of je ook kunt komen!!!

Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Wees van harte welkom, en neem gerust een vriend of vriendin mee!

Heb je een vraag of idee, mail of app naar of
06-40292017

Groetjes,
Mark van Leeuwen
Karlien Schoonderbeek
Jessica Kleijer
Marlies Hazeleger
Elja van Koesveld

KINDERNEVENDIENST KINDERNEVENDIENST

Zie ook onder "Kerkdiensten info".

BESTE OUDERS EN VERZORGERS VAN DE KINDERNEVENDIENSTKINDEREN BESTE OUDERS EN VERZORGERS VAN DE KINDERNEVENDIENSTKINDEREN

Graag zouden wij vanuit de kindernevendienst wat meer gebruik willen maken van de website van de Open Hof, door hier actief foto's van de kindernevendienstactiviteiten op te plaatsen. Mocht u bezwaar hebben tegen het plaatsen van foto´s van uw kind(-eren) dan vragen we u dit kenbaar te maken via onderstaand emailadres:

Met vriendelijke groet, de kindernevendienstleiding

KINDERCRECHE KINDERCRECHE

Wist u dat er iedere week naast een kerkdienst en kindernevendienst ook een kindercrèche is? Baby's en kindjes tot vier jaar zijn welkom in de oppasruimte. Ouders mogen hun kinderen net voor de dienst brengen en ophalen net na de collecte zodat de jonge kinderen ook de zegen mee mogen krijgen. Ophalen na afloop van de kerkdienst kan natuurlijk ook. Tijdens de oppas wordt er gespeeld, soms Bijbelliedjes voor kinderen gedraaid en/of gezongen, eventueel een Bijbelverhaaltje voorgelezen en wordt er rond 10:30 uur wat gegeten en gedronken. De oppas probeert voor de wat oudere kinderen aan te sluiten bij de kerkelijke feesten Kerst en Pasen en soms zal er ook aangesloten worden bij de projecten van de kindernevendienst. Extra oppassers zijn altijd welkom! Er wordt telkens een rooster voor ieder half jaar gemaakt.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Mirjam Geerink, via mail

JEUGDKERK JEUGDKERK

Zie ook onder "Kerkdiensten info".

datum en tijdstip 20-01-2019 om 10.00 uur

Klik bij aanvang van de viering hier om mee te luisteren. Mocht u op één of andere wijze de viering niet via deze website kunnen beluisteren, surft u dan naar: www.kerkdienstgemist.nl. Kies achtereenvolgens; Gelderland, Ede en Protestantse Wijkgemeente De Open Hof.

Met ingang van 3 februari 2019 Ds. Agnès Gilles

Wijkkas De Open Hof