OPROEP VRIJWILLIGERS "LEREN SPREKEN NEDERLANDSE TAAL

Vindt u het leuk om iets voor anderen te betekenen? Dan is de taalondersteuning in de Open Hof misschien wel wat voor u!
De taalondersteuning wordt gegeven door zo’n 15 vrijwilligers die actief zijn bij de 2 protestantse wijkgemeenten de Open Hof en de Ark.
De deelnemers zijn statushouders of mensen die al langer in Nederland wonen maar de taal graag beter willen leren spreken en begrijpen. Communicatietijdens de taalondersteuning vindt plaats in het Nederlands. Het gaat om het oefenen in de praktijk met het spreken en begrijpen van de Nederlandse taal. Dit kan via conversatie, het doen van diverse taalactiviteiten en het herhalen van huiswerkopdrachten, zodat op een speelse manier de taal geoefend kan worden. Invulling vindt plaats in overleg tussen de deelnemer en vrijwilliger.

Affiniteit met mensen met een andere culturele achtergrond is een pré! Flexibel zijn is een must, want het is een open inloop. Dit betekent dat het aantal deelnemers per keer wisselt en daarmee ook de samenstelling van het groepje waarin geoefend wordt. Het streven is om deelnemers van hetzelfde taalniveau met de vrijwilliger te laten oefenen.
Behalve het spreken van de Nederlandse taal, is er ook plaats voor ontmoeting van elkaar tijdens de pauze’s. Via het Taalhuis Ede wordt een cursus aangeboden, waarin u als vrijwilliger handvatten en tips krijgt aangeboden voor het aanleren van taal.

Vanaf 28 augustus 2018 wordt het traject vervolgd, en is het wekelijks (met uitzondering van schoolvakanties) op dinsdagmiddag van 13.30 - 16.30 en dinsdagavond van 19.00 - 21.00.
We kunnen u bij beide momenten goed gebruiken, maar vindt u het leuk om of alleen op de middag of de avond te komen, dan is dit ook mogelijk!

Mocht u vragen hebben of u willen opgeven als vrijwilliger dan kunt u terecht bij:
Sijtze Roosjen,  , tel. 0629383916.
Werkgroep Zorgzame Kerk

WANDELEN

Donderdag 16/8 om 9.30 uur. Doolhofwandeling +/- 1 uur. Startpunt: restaurant Vroeger, Otterloseweg 40.

Voor meer informatie kunt u terecht bij :  Gerda Hiddink tel. 0621908209 of 618618, Wim Pluimers tel.  0621988729 of 591029, Truus van Otterloo tel. 06 33754367 of 621059 of  Dora vd Velde tel. 0318-482269 of 06 30965515.

WERKGROEP ZORGZAME KERK WERKGROEP ZORGZAME KERK

Sinds een half jaar is ‘De Open Hof’ aangeschoven bij de Kwartiertafel Veldhuizen. Daarmee geven we ook buiten onze gemeenschap vorm aan ‘omzien naar elkaar’ en ‘kerk in de wijk’.  De kwartiertafel is een maandelijks overleg over sociale hulpvragen van inwoners van Veldhuizen. Het aantal vragen is goed te overzien, gemiddeld twee per maand. Meestal gaat het om doorbreken van eenzaamheid (aandacht geven) of het ontlasten van een mantelzorger (praktische hulp bieden). De hulpvragen worden uitgezet bij zowel kerken (o.a. De Open Hof) als bij De Velder, Sportservice en buurtorganisaties. Het streven is om zoveel mogelijk met mensen uit de buurt een hulpvraag op te lossen, dat is vaak praktisch en vergroot de binding tussen buurtbewoners. Mocht er vanuit uw buurt een hulpvraag binnen komen, mag de werkgroep dan een beroep op u doen? Nu bellen we willekeurig Open Hoffers op of ze kunnen helpen. U legt zich nergens op vast, we bekijken eerst wat haalbaar is. Voor de meeste hulpvragen zijn vrouwen nodig die af en toe overdag beschikbaar zijn en over een auto beschikken. We hopen op uw aanmelding, met name van Open Hoffers die wonen rond de Groevenbeekflat, Groenendaal, in de Horsten en Velden. Graag ontvangen we uw goede intenties via: .

Alvast bedankt voor uw medewerking,
Werkgroep Zorgzame Kerk

OUD PAPIER ACTIE (OPA)

Elke eerste zaterdag van de maand (behalve in augustus) kunt u uw opgespaarde papier en karton inleveren. Vanaf 09.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur staan de containerdeuren voor u open! Speciaal voor de nieuwe spaarders: de container staat op het parkeerterrein van De Open Hof.
Namens de vrijwilligers van OPA, Peter Steinfort Schaap

Wandelen