ONZE GESCHIEDENIS ONZE GESCHIEDENIS
In 1969 ontstond de nieuwbouwwijk Veldhuizen. Op 23 maart 1972 is het Kerkelijk Centrum De Open Hof in gebruik genomen. In de Alphazaal hield de Gereformeerde Kerk haar eredienst en onder het zelfde dak in de Omegazaal kwam de Hervormde Taborgemeente samen. Eind 1997 zijn de beide wijkgemeente verder gegaan in een gezamenlijk kerkzaal. Op 1 januari 2017 werd De Open Hof een van de zes wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Ede. De Protestantse Gemeente Ede is aangesloten bij de Protestantse Kerk Nederland.

Ds. H.M. Dercksen was de eerste predikant vanuit de Gereformeerde Kerk, later opgevolgd door ds. J. Korteweg. Voor de Hervormde Tabor Gemeente was ds. J.J. Nijenhuis de eerste predikant, opgevolgd door ds. H.J. Oortgiesen en vervolgens ds. J. van der Linden. De gemeente was inmiddels te klein voor twee predikanten, daarom gingen we verder met één wijkpredikant: ds. J. Reedijk en daaropvolgend ds. A. Gilles.