BASISCATECHESES BASISCATECHESES

Ook dit jaar is deze activiteit weer gestart.
Jongeren van de basisschool groepen 5, 6, 7 en 8 zijn van harte welkom om mee te doen.
Voor vragen of  informatie kan je altijd mailen of bellen met: Ad Tukker
Coördinator basiscatechese: / 621059

Blok 2 – God en Jezus
Donderdagavond 11  +  18  +  25 januari 2018
Blok 3 -  Heilige Geest en een Bijbelverhaal naar keuze
Donderdag 8  +  15  +  22 maart. Voor deze laatste avond worden ook de ouders uitgenodigd.
Opgeven bij de leiding
  • Petra –
  • Theo –

KLUBNIEUWS 2017/2018

Januari 2018

Afgelopen jaren hebben we clubavonden gehad met alle kinderen uit groep 3 t/m 8 bij elkaar. De avonden waren gezellig, maar soms ook lastig. Het leeftijdsverschil en de hele andere belevingswereld waarin de kinderen leven had daar veel mee te maken.

In september 2017 hebben we de keuze gemaakt om geen vaste clubavonden meer te organiseren. Maar we willen de kinderen niet de gezellige avonden helemaal ontnemen.
Zo hebben we in november meegedaan aan Sirkelslag Kids (van JOP). Samen met de kinderen van de Beatrixkerk hebben we een hele gezellige en sportieve avond gehad.
In december hebben we alle zondagen geoefend voor de musical “Hotel Toekan” tijdens het kinderkerstfeest op kerstavond.
Op zaterdag 13 januari is er de Nieuwjaarsinstuif, Amerikaanse stijl, voor alle kinderen, jeugd en ouders en verder voor iedereen die het leuk vindt.
In  februari gaan we nog een keer een avond organiseren. Let goed op de ‘Kijk op de Wijk’!
En ook zijn we al weer begonnen met de voorbereidingen voor het jeugdkamp samen met de kinderen van de Beatrixkerk.
Heb je vragen of ideeën, mail naar

Met een vriendelijke groet,
Annet Nagelhout en Elja van Koesveld

JEUGDSOOS JEUGDSOOS

De Jeugdsoos is eens in de maand op zaterdagavond van 19:30-22:00 uur in de Open Hof en is er voor alle jongeren van 12-16 jaar. Elkaar ontmoeten en leuke dingen doen staat centraal. Zo starten we het seizoen vaak in het Klimbos, we vieren samen Sinterklaas en gourmetten rond de kerst. Ook doen we elk jaar mee met het interkerkelijk volleybaltoernooi in januari. In de zomermaanden doen we vaak een buitenactiviteit, zoals een dropping of Kubb.
Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Wees van harte welkom, en neem gerust een vriend of vriendin mee!

De voorbereidingsgroep bestaat uit:
Mark van Leeuwen
Alexander Bal
Karlien Schoonderbeek

KINDERNEVENDIENST KINDERNEVENDIENST

Zie ook onder "Kerkdiensten info".

BESTE OUDERS EN VERZORGERS VAN DE KINDERNEVENDIENSTKINDEREN BESTE OUDERS EN VERZORGERS VAN DE KINDERNEVENDIENSTKINDEREN

Graag zouden wij vanuit de kindernevendienst wat meer gebruik willen maken van de website van de Open Hof, door hier actief foto's van de kindernevendienstactiviteiten op te plaatsen. Mocht u bezwaar hebben tegen het plaatsen van foto´s van uw kind(-eren) dan vragen we u dit kenbaar te maken via onderstaand emailadres:

Met vriendelijke groet, de kindernevendienstleiding

KINDERCRECHE KINDERCRECHE

Tijdens de morgendienst kunnen jonge kinderen (0 t/m 4 jaar) opgevangen worden in één van de zalen van het kerkelijk centrum.
Contactpersoon: Mirjam Geerink  mail

KINDERLIED KINDERLIED

Elke zondag gaan we in de Open Hof een Kinderlied met elkaar zingen
Sommige liederen passen goed bij het jaarthema  OMZIEN NAAR ELKAAR:

Samen is veel leuker, alleen is maar alleen
Iemand die je helpen wil, dat wil toch iedereen
Jij en ik zijn nodig in Gods koninkrijk
Niemand overbodig en iedereen gelijk

de Werkgroep Kinderliederen

KINDERLIEDEREN

Al een aantal maanden zingen we elke zondag een Kinderlied tijdensdeViering. Een lied dat kinderenkennen en/of makkelijker kunnen begrijpen. Als Werkgroep Kinderliederen proberen we met de keuze van de Kinderliederen zo goed mogelijk aan te sluiten bij de Bijbeltekst die op dezelfde zondag op het leesrooster staat.
Het Liturgieteam en de Werkgroep Vieringen zorgen er vervolgens voor dat het Kinderlied op een goede wijze in deliturgie terecht komt. Het is nog even zoeken naar de beste plek van het kinderlied in de zondagse Viering. Maar dit zal naar verloop van tijd wel duidelijk worden.

JEUGDKERK JEUGDKERK

Zie ook onder "Kerkdiensten info".