WERKGROEP ZORGZAME KERK WERKGROEP ZORGZAME KERK

Sinds een half jaar is ‘De Open Hof’ aangeschoven bij de Kwartiertafel Veldhuizen. Daarmee geven we ook buiten onze gemeenschap vorm aan ‘omzien naar elkaar’ en ‘kerk in de wijk’.  De kwartiertafel is een maandelijks overleg over sociale hulpvragen van inwoners van Veldhuizen. Het aantal vragen is goed te overzien, gemiddeld twee per maand. Meestal gaat het om doorbreken van eenzaamheid (aandacht geven) of het ontlasten van een mantelzorger (praktische hulp bieden). De hulpvragen worden uitgezet bij zowel kerken (o.a. De Open Hof) als bij De Velder, Sportservice en buurtorganisaties. Het streven is om zoveel mogelijk met mensen uit de buurt een hulpvraag op te lossen, dat is vaak praktisch en vergroot de binding tussen buurtbewoners. Mocht er vanuit uw buurt een hulpvraag binnen komen, mag de werkgroep dan een beroep op u doen? Nu bellen we willekeurig Open Hoffers op of ze kunnen helpen. U legt zich nergens op vast, we bekijken eerst wat haalbaar is. Voor de meeste hulpvragen zijn vrouwen nodig die af en toe overdag beschikbaar zijn en over een auto beschikken. We hopen op uw aanmelding, met name van Open Hoffers die wonen rond de Groevenbeekflat, Groenendaal, in de Horsten en Velden. Graag ontvangen we uw goede intenties via:  .

Alvast bedankt voor uw medewerking,
Werkgroep Zorgzame Kerk