Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Wijkgemeente "De Open Hof"
 
 
INTERESSE IN EEN VRIJWILLIGERSREIS MET JONGEREN? INTERESSE IN EEN VRIJWILLIGERSREIS MET JONGEREN?

We hebben het voornemen om een goed doel in het buitenland te ondersteunen en daar in de zomer van 2018 een groep jongeren en/of andere gemeenteleden naar toe te laten gaan. Enerzijds om als gemeente de schouders te zetten onder een diaconale/ZWO- uitdaging en anderzijds om jongeren een goede herinnering aan ‘de kerk’ c.q. Open Hof te laten opdoen.  Via inzamelacties hopen we geld voor het doel en eventueel een te kort in het reisgeld bij elkaar te werven.

Binnen de jeugdkerk zijn er opties voor goede doelen en reisbestemmingen besproken, maar er staat nog niets vast. Op dit moment peilen we de interesse en mogelijkheden bij gezinnen met jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar. Maar we richten ons ook op andere Openhoffers: wilt u komende zomer ook graag mee? Geef dit dan aan ons door. Dan sturen we u de vragenlijst waarmee u onder andere de voorkeur voor het land en de aard van het doel kunt aangeven. Op basis van de respons bepalen we het doel en de reis. Ook andere reactie om ons voornemen verder vorm te geven zijn van harte welkom. We zijn benieuwd, best spannend… 
 
Jacqueline Dam, Janneke Odie, Steven Berendsen, Els Möller, Marjola Maas en Ronald Westdijk.

 
Startzondag Startzondag

Intekenen ontbijt gemeentezondag
Op zondag 24 september vieren we onze jaarlijkse startzondag. We beginnen net als afgelopen jaren met een ontbijt. We zullen de omega zaal omtoveren tot een gezellige eetzaal! Het ontbijt zal beginnen om 9.00 uur, aansluitend begint om 10.00 uur de dienst. Om genoeg inkopen te doen, willen we jullie verzoeken je op te geven. Dit kan op de intekenlijst, die in de hal van de kerk ligt, of via de mail: "";document.write(', of via tel nr 622414. Natuurlijk is iedereen van harte welkom, ook als je je niet opgegeven hebt.(liefst wel opgeven graag!) Ook zijn we op zoek naar mensen, die het leuk vinden om iets te bakken voor na de dienst bij de koffie. Over het thema en de rest van het programma horen jullie binnenkort meer.
De werkgroep vieringen
 

 
Kom gezellig mee wandelen! Kom gezellig mee wandelen!

Wandelen met elkaar
De 3 wandelingen in het afgelopen voorjaar kregen zulke positieve reacties, dat we er het komende seizoen geïnspireerd mee verder gaan.
Wandelen kan altijd, onafhankelijk van het kerkelijk seizoen.
Op donderdag 17 augustus is er gewandeld op de prachtige heide van Ede.
Kwam deze datum je niet goed uit en had je wel mee gewild? Dan misschien een volgende keer! Het plan is om elke 3e donderdag van de maand op stap te gaan. In Kijk op de wijk zullen deze wandelingen steeds tevoren worden aangekondigd, maar op dit moment staan al gepland:

 
21/9      Lunteren en het pinetum
Donderdag 21 september om 9.30 uur gaan we weer wandelen.
Startpunt: parkeerplaats De Werelt, Westhofflaan 2, Lunteren.
We lopen door het Lunterse Buurtbos en gaan ook naar het pinetum.
Weet je welkom!
Contact: Truus van Otterloo tel. 0633754367 of 621059 en  Dora vd Velde tel. 482269 of 0613191247

19/10    Hoekelum. Start parkeerplaats kasteel Hoekelum.
16/11    Kernhem. Start Huize Kernhem.
 
Opgeven hoeft niet; we zien vanzelf wie er mee gaat. We lopen ongeveer een uur, genietend van de omgeving, en door de als vanzelf gevoerde gesprekken leren we elkaar als Open Hoffers beter kennen.
Ten overvloede: het gaat niet om een vaste wandelgroep, maar een activiteit waar iedereen die dat wil, al is het maar voor één keer, zomaar bij aan kan sluiten. We hopen natuurlijk dat veel Open Hoffers dat in het komende seizoen zullen doen:   Laat je (niet) kennen!

 
De initiatiefnemers van deze wandelactiviteit: Wim Pluimers, Gerda Hiddink, Dora v.d. Velde en Truus van Otterloo
 

 
WIE IS WIE? KOMT ER WEER AAN...

WIE IS WIE? KOMT ER WEER AAN...

Op de startzondag (24 september) van komend kerkelijk jaar is het weer mogelijk om je gezicht te laten vastleggen op de gevoelige plaat.
Doen!! - want dan kan iedereen je gezicht op de website van de Open Hof opzoeken met je naam er bij. Dit zodat we elkaar steeds meer van naam leren kennen en een mogelijk vervolg om elkaar echt te leren kennen. Gewoon doen dan!! 
     

Het wie is wie team.

lees meer »
 
WERKGROEP ZORGZAME KERK WERKGROEP ZORGZAME KERK

Sinds een half jaar is ‘De Open Hof’ aangeschoven bij de Kwartiertafel Veldhuizen. Daarmee geven we ook buiten onze gemeenschap vorm aan ‘omzien naar elkaar’ en ‘kerk in de wijk’.  De kwartiertafel is een maandelijks overleg over sociale hulpvragen van inwoners van Veldhuizen. Het aantal vragen is goed te overzien, gemiddeld twee per maand. Meestal gaat het om doorbreken van eenzaamheid (aandacht geven) of het ontlasten van een mantelzorger (praktische hulp bieden). De hulpvragen worden uitgezet bij zowel kerken (o.a. De Open Hof) als bij De Velder, Sportservice en buurtorganisaties. Het streven is om zoveel mogelijk met mensen uit de buurt een hulpvraag op te lossen, dat is vaak praktisch en vergroot de binding tussen buurtbewoners. Mocht er vanuit uw buurt een hulpvraag binnen komen, mag de werkgroep dan een beroep op u doen? Nu bellen we willekeurig Open Hoffers op of ze kunnen helpen. U legt zich nergens op vast, we bekijken eerst wat haalbaar is. Voor de meeste hulpvragen zijn vrouwen nodig die af en toe overdag beschikbaar zijn en over een auto beschikken. We hopen op uw aanmelding, met name van Open Hoffers die wonen rond de Groevenbeekflat, Groenendaal, in de Horsten en Velden. Graag ontvangen we uw goede intenties via:  .
 
Alvast bedankt voor uw medewerking,
Werkgroep Zorgzame Kerk

 
OUD PAPIER ACTIE (OPA) - ZATERDAG 1 OKTOBER 2017

OUD PAPIER ACTIE (OPA) - ZATERDAG 1 OKTOBER 2017

Zaterdag 1 oktober kunt u uw opgespaarde papier en karton weer inleveren. Vanaf 09.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur staan de containerdeuren voor u open! Speciaal voor de nieuwe spaarders: de container staat op het parkeerterrein van De Open Hof.
Namens de vrijwilligers van OPA, Peter Steinfort Schaap

 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst, Startdienst winterwerk met afscheid/bevestiging ambtsdragers
datum en tijdstip 24-09-2017 om 10:00

Klik bij aanvang van de viering hier om mee te luisteren.

Mocht u op één of andere wijze de viering niet via deze website kunnen beluisteren, surft u dan naar: www.kerkdienstgemist.nl. Kies achtereenvolgens; Gelderland, Ede en Protestantse Wijkgemeente De Open Hof.
meer details

 
Kerkgebouw
“De Open Hof”
Hoflaan 2
6715 AJ  Ede
telefoon 0318-639426 
 
Predikant
ds. J.J. Reedijk
 
Beheerder
dhr. J.G. Kaldeway
Gravenhof 17
6715 AM  Ede
Open Hof telefoon 0318-639426
Prive telefoon 0318-622292

 
Coördinator kostersdiensten
dhr. C. van der Wal
Groevenbeek 23
6715 HC  Ede
telefoon 0318-636156 
 
Scriba
Mevr. B. Pluimers
Gildestraat 26
6711 DM  Ede
Telefoon: 0318-591029
Mobiel: 06-15686248
E-mail: 
 
 
Redactie website
Klik mail om te reageren op de website, of om een artikel te laten plaatsen.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.