CONCEPT BELEIDSPLAN CONCEPT BELEIDSPLAN

Gezien de nieuwe situatie waar wij als gemeente voor staan is de fase van het vormen van beleid nu aangebroken. Vanuit de kerkorde is het echter een verplichting dat wij een beleidsplan hebben. In de komende jaren zal datgene wat er staat geëvalueerd worden en zal vervangen worden door daadwerkelijk beleid. Van al deze stappen brengen wij u op de hoogte en vragen u hierin mee te denken. Dat geldt ook voor deze versie. Wij stellen u in de gelegenheid dit concept te lezen en wellicht te voorzien van aanvullingen. Vanaf maandag 15 januari kunt u dit opvragen bij de scriba en het zal ook geplaatst worden op de website onder het kopje downloads. Uw eventuele op- en aanmerkingen kunt u doorgeven aan de scriba voor dinsdag 23 januari 2018. Op basis van uw reacties wordt begin februari dit plan door de wijkkerkenraad vastgesteld.

Betty Pluimers, , 0318-591029 of 06-15686248.

AKTIE KERKBALANS 2018

Op 21 januari start de Actie Kerkbalans. Vanaf maandag 22 januari kunt u een vrijwilliger van uw kerk aan de deur verwachten met de bekende Kerkbalansenvelop. Een aantal dagen later wordt de retourenvelop met toezeggingsformulier dan weer opgehaald.

Gemeenteleden die zich geregistreerd hebben voor Kerkbalans via internet krijgen geen Kerkbalansenvelop meer, maar ontvangen omstreeks maandag 22 januari een e-mail met alle informatie om digitaal een toezegging te kunnen doen voor de Actie Kerkbalans 2018.
Vorig jaar kwam bij een aantal gemeenteleden dit e-mail bericht terecht in hun spambox. Wij hebben al het mogelijke gedaan om dat nu te voorkomen. Maar als u omstreeks 22 januari toch geen e-mail hebt ontvangen van het kerkelijk Bureau, kijk dan even in uw spambox.
Ook zonder e-mailbericht kunt u vanaf maandag 22 januari uw toezegging doen via www.skgcollect.nl/136

Uw financiële bijdrage is o.a. bestemd voor het pastoraat, het onderhoud van de kerkgebouwen, het salaris van de predikanten, kosters en organisten en om de wekelijkse en speciale vieringen te bekostigen.

Van harte aanbevolen!

Voorzitter College van Kerkrentmeesters
Protestantse Gemeente Ede

AKTIE KERKBALANS REGELEN MET UW SMARTPHONE OF TABLET

Voor de liefhebbers:

De Actie Kerkbalans kunt u nu ook eenvoudig regelen met uw smartphone of tablet via de app ‘Kerkgeld’. Deze app kunt u downloaden via de App Store (Apple) of Google Play (Android).

Na installatie koppelt u het Digitaal Portaal Protestantse Gemeente Ede aan de app (dat is een eenmalige handeling). Daarna kunt u inloggen met uw bestaande gebruikersnaam en wachtwoord of een account aanmaken. Via de optie ‘Doelen’ komt u vervolgens terecht bij de Actie Kerkbalans 2018. Als extra informatie is een korte handleiding beschikbaar. U vindt deze op www.skggouda.nl/skg-collect/kerkgeld-app.

WERKGROEP ZORGZAME KERK WERKGROEP ZORGZAME KERK

Sinds een half jaar is ‘De Open Hof’ aangeschoven bij de Kwartiertafel Veldhuizen. Daarmee geven we ook buiten onze gemeenschap vorm aan ‘omzien naar elkaar’ en ‘kerk in de wijk’.  De kwartiertafel is een maandelijks overleg over sociale hulpvragen van inwoners van Veldhuizen. Het aantal vragen is goed te overzien, gemiddeld twee per maand. Meestal gaat het om doorbreken van eenzaamheid (aandacht geven) of het ontlasten van een mantelzorger (praktische hulp bieden). De hulpvragen worden uitgezet bij zowel kerken (o.a. De Open Hof) als bij De Velder, Sportservice en buurtorganisaties. Het streven is om zoveel mogelijk met mensen uit de buurt een hulpvraag op te lossen, dat is vaak praktisch en vergroot de binding tussen buurtbewoners. Mocht er vanuit uw buurt een hulpvraag binnen komen, mag de werkgroep dan een beroep op u doen? Nu bellen we willekeurig Open Hoffers op of ze kunnen helpen. U legt zich nergens op vast, we bekijken eerst wat haalbaar is. Voor de meeste hulpvragen zijn vrouwen nodig die af en toe overdag beschikbaar zijn en over een auto beschikken. We hopen op uw aanmelding, met name van Open Hoffers die wonen rond de Groevenbeekflat, Groenendaal, in de Horsten en Velden. Graag ontvangen we uw goede intenties via:  .

Alvast bedankt voor uw medewerking,
Werkgroep Zorgzame Kerk

OUD PAPIER ACTIE (OPA) - ZATERDAG 3 FEBRUARI 2018

Zaterdag 3 februari kunt u uw opgespaarde papier en karton weer inleveren. Vanaf 09.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur staan de containerdeuren voor u open! Speciaal voor de nieuwe spaarders: de container staat op het parkeerterrein van De Open Hof.
Namens de vrijwilligers van OPA, Peter Steinfort Schaap