Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Wijkgemeente "De Open Hof"
 
 
INFORMATIE OVER HET WALKING DINNER OP ZATERDAG 10 MAART 2018

INFORMATIE OVER HET WALKING DINNER OP ZATERDAG 10 MAART 2018

Een spaaractie voor Stichting Diyo Nepal
 
Beste mensen van de Open Hof,                                
Om voor ons project in Nepal geld in te zamelen organiseren we op zaterdag  10 maart een walking dinner!  U  bepaalt  zelf welke bijdrage u hiervoor over heeft.
 
Het belooft een leuke activiteit te worden en we hopen dat vele gemeenteleden er aan deelnemen. Het elkaar ontmoeten en beter leren kennen is een belangrijk onderdeel van deze activiteit.
Je zult drie verschillende gangen op drie verschillende adressen gaan gebruiken.
Tijdens het diner is het voorgerecht bij iemand thuis en daar komen dan circa 4 tot 6 andere gemeenteleden. Na het nuttigen van het voorgerecht ga je naar een ander adres voor het hoofdgerecht, ook daar zit je met ongeveer 6-8 personen aan tafel. Daarna gaan we naar een locatie waar we alle tafelaars voor het dessert ontmoeten. Tijdens het voor- en hoofdgerecht hoor je waar je voor de volgende gang verwacht wordt.
 
Een klein aantal personen hoeft niet te koken, maar we hebben wel kokers nodig voor de voor- en hoofdgerechten! Je hoeft je gasten geen culinaire hoogstandjes (mag natuurlijk wel) voor te zetten, maar kook gewoon iets dat je zelf lekker vindt of dat je graag kookt, al dan niet vergezeld van een glas wijn. Het gaat vooral om de ontmoeting en de gezelligheid.  Ben je klein behuisd, geen probleem, er passen al gauw 6 personen aan een tafel!
Het leuke is dat je van te voren niet weet wie er bij je aan tafel komen, dat blijft een verrassing tot het moment dat je je gasten binnen laat!
 
Op basis van het lijstje dat u hier kunt downloaden, meld je je aan voor het walking dinner (uiterlijk woensdag 21 februari). Vervolgens krijg je uiterlijk 1 maart per mail te horen wat er van  je op 10 maart verwacht wordt. Dat kan zijn dat je circa 4-6 gasten kan verwachten voor een voor- of hoofdgerecht. Het kan ook zijn dat je niets hoeft te doen en alleen maar lekker uit eten gaat. We zullen zoveel mogelijk met je wensen rekening houden.
Degene die een voorgerecht koken gaan daarna bij iemand anders het hoofdgerecht gebruiken. Degene die een hoofdgerecht verzorgen, gaan eerst naar iemand anders voor het voorgerecht.
Je kan je alleen , met je partner of ook samen met iemand opgeven, je blijf de hele avond bij elkaar.
Als je vervoer nodig hebt dan horen we dat graag en gaan we dat regelen! We horen ook graag wie iemand wil ophalen en tussentijds wil brengen en na afloop thuis wil brengen. We zullen de route zo logisch mogelijk plannen, dus dicht bij je eigen eetadressen.
 
Uiterlijk vrijdag 9 maart ontvang je per post een brief met de naam en het adres waar je voor het voorgerecht verwacht wordt. Tijdens het voorgerecht hoor je waar je voor het hoofdgerecht verwacht wordt. Tijdens het hoofdgerecht wordt de locatie van het dessert bekend gemaakt.
 
 
Het tijdschema van het walking dinner op 10 maart ziet er als volgt uit:
17.30 uur tot 19.00 uur: voorgerecht
19.00 uur tot 19.15 uur: verplaatsing naar het hoofdgerecht
19.15 uur tot 20.45 uur: hoofdgerecht
20.45 uur tot 21.00 uur: verplaatsing naar de locatie van het dessert
 
Wat gaat het voor Nepal opleveren?
Iedereen mag zelf weten wat zijn bijdrage voor deze fantastische happening is… Tijdens het dessert staat er een collectebus waarin je je bijdrage voor Nepal in kunt doen. Je bijdrage is dus anoniem. We noemen geen richtbedrag, maar wat kost een etentje buiten de deur? De kokers kunnen eventueel iets minder in de bus doen, omdat ze geen vergoeding voor hun gastvrijheid krijgen.
 
Samenvatting:
Vóór 21 februari onderstaande gegevens aanmelden per mail of post. Graag volledig invullen!
Uiterlijk 1 maart ontvang je per mail (of post) wat er op 10 maart van je wordt verwacht.
Uiterlijk 9 maart ontvang je een brief met de locatie waar je op 10 maar om 17.30 uur verwacht wordt.
Op 10 maart staat er een bus waar je een passende bijdrage voor Diyo Nepal in kunt doen.
 
Met vriendelijke groeten, Barend Dam en  Petra Harkema
 

 
WERKGROEP ZORGZAME KERK WERKGROEP ZORGZAME KERK

Sinds een half jaar is ‘De Open Hof’ aangeschoven bij de Kwartiertafel Veldhuizen. Daarmee geven we ook buiten onze gemeenschap vorm aan ‘omzien naar elkaar’ en ‘kerk in de wijk’.  De kwartiertafel is een maandelijks overleg over sociale hulpvragen van inwoners van Veldhuizen. Het aantal vragen is goed te overzien, gemiddeld twee per maand. Meestal gaat het om doorbreken van eenzaamheid (aandacht geven) of het ontlasten van een mantelzorger (praktische hulp bieden). De hulpvragen worden uitgezet bij zowel kerken (o.a. De Open Hof) als bij De Velder, Sportservice en buurtorganisaties. Het streven is om zoveel mogelijk met mensen uit de buurt een hulpvraag op te lossen, dat is vaak praktisch en vergroot de binding tussen buurtbewoners. Mocht er vanuit uw buurt een hulpvraag binnen komen, mag de werkgroep dan een beroep op u doen? Nu bellen we willekeurig Open Hoffers op of ze kunnen helpen. U legt zich nergens op vast, we bekijken eerst wat haalbaar is. Voor de meeste hulpvragen zijn vrouwen nodig die af en toe overdag beschikbaar zijn en over een auto beschikken. We hopen op uw aanmelding, met name van Open Hoffers die wonen rond de Groevenbeekflat, Groenendaal, in de Horsten en Velden. Graag ontvangen we uw goede intenties via:  .
 
Alvast bedankt voor uw medewerking,
Werkgroep Zorgzame Kerk

 
OUD PAPIER ACTIE (OPA) - ZATERDAG 7 APRIL 2018

OUD PAPIER ACTIE (OPA) - ZATERDAG 7 APRIL 2018

Zaterdag 7 april kunt u uw opgespaarde papier en karton weer inleveren. Vanaf 09.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur staan de containerdeuren voor u open! Speciaal voor de nieuwe spaarders: de container staat op het parkeerterrein van De Open Hof.
Namens de vrijwilligers van OPA, Peter Steinfort Schaap

 
 
 

Inloggen


 
Predikant
Vacature
 
Kerkgebouw
“De Open Hof”
Hoflaan 2
6715 AJ  Ede
telefoon 0318-639426 
 
Beheerder
dhr. J.G. Kaldeway
Gravenhof 17
6715 AM  Ede
Open Hof telefoon 0318-639426
Prive telefoon 0318-622292

 
Coördinator kostersdiensten
dhr. C. van der Wal
Groevenbeek 23
6715 HC  Ede
telefoon 0318-636156 
 
Scriba
Mevr. B. Pluimers
Gildestraat 26
6711 DM  Ede
Telefoon: 0318-591029
Mobiel: 06-15686248
E-mail: 
 
 
Redactie website
Klik mail om te reageren op de website, of om een artikel te laten plaatsen.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.